Ai intrebari? 0242.515.317 sc6oltenita@gmail.com

Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță

Prin construcția unui cartier nou în partea central-estică a Olteniței, care înlocuia un amplasament de locuințe mici și darăpănate, un loc insalubru, unde se scăldau în zilele toride de vară bivolii, s-a simțit nevoia construcției unei școli. Cartierul fusese construit între anii 1965-1970, pe amplasamentul unei foste mlaștini umplută cu moloz din demolările caselor. În 1970 a început construcţia Școlii Generale Nr. 6 Olteniţa.

Având proiectul clasic după care s-au construit majoritatea școlilor din acea perioadă, a început ridicarea zidurilor în vara anului 1970, sub conducerea dirigintelui de șantier prof. Delbederi Gheorghe, care ocupa în acel moment funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Olteniţa.

La 1 septembrie 1971 au fost înmatriculați primii elevi, care locuiau în apropierea şcolii şi învăţau la școlile din vecinătatea cartierului, Școala Generală Nr. 2, Şcoala Generală Nr. 4, Școala Generală Nr. 1, câte o clasă pentru ciclul primar și gimnazial. Prof. Delbederi Gheorghe a devenit directorul şcolii, căreia i s-a dedicat cu devotament şi pasiune până în anul 1998, când s-a pensionat.

Director Florentina Ionescu

Mai mult


Ultimele articole


Linkuri utile

Activități școlare

Activități educative

Evenimente extrașcolare

Școala altfel

Galerie foto

Fotografii școală

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image