Ai intrebari? 0242.515.317 sc6oltenita@gmail.com

Veniti alaturi de noi Educatia este cheia

Istoricul scolii

Prin construcția unui cartier nou în partea central-estică a Olteniței, care înlocuia un amplasament de locuințe mici și darăpănate, un loc insalubru, unde se scăldau în zilele toride de vară bivolii, s-a simțit nevoia construcției unei școli. Cartierul fusese construit între anii 1965-1970, pe amplasamentul unei foste mlaștini umplută cu moloz din demolările caselor.

În 1970 a început construcţia Școlii Generale Nr. 6 Olteniţa. Având proiectul clasic după care s-au construit majoritatea școlilor din acea perioadă, a început ridicarea zidurilor în vara anului 1970, sub conducerea dirigintelui de șantier prof. Delbederi Gheorghe, care ocupa în acel moment funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Olteniţa.

La 1 septembrie 1971 au fost înmatriculați primii elevi, care locuiau în apropierea şcolii şi învăţau la școlile din vecinătatea cartierului, Școala Generală Nr. 2, Şcoala Generală Nr. 4, Școala Generală Nr. 1, câte o clasă pentru ciclul primar și gimnazial. Prof. Delbederi Gheorghe a devenit directorul şcolii, căreia i s-a dedicat cu devotament şi pasiune până în anul 1998, când s-a pensionat.

Numărul de elevi a crescut permanent până în anii 1990-1995, când numărul elevilor ajunsese la aproximativ 550. Spațiile au devenit neîncăpătoare pentru clasele ce depăşeau 30 de elevi, aşa că programul şcolar s-a desfăşurat în trei schimburi ani la rând.

Treptat, odată cu închiderea marilor societăți economice locale (Șantierul Naval Oltenița, Filatura Oltenița, Fabrica de Conserve Valea Rosie, Combinatul de creştere a porcilor Ulmeni), numărul de elevi a început să scadă din cauza migrației familiilor catre mediul rural sau către străinătate.

Din anul 2011, prin Hotărârea Consiliului Local, numele şcolii a fost schimbat în ,,Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță”. Tot atunci şcolii i-a fost arondată, în calitate de unitate cu personalitate juridică şi Grădinița cu Program Normal Nr. 4, situată în strada Mărășești, care funcţionează acum cu patru grupe, dintre care trei cu program prelungit.

Misiunea

Rezultate

Munca noastra

Olimpiade elevi

Iti place ce ai vazut? Te asteptam la noi

Pentru mai multe informații de contact

Contact

Vezi video

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image