Ai intrebari? 0242.515.317 sc6oltenita@gmail.com

Veniti alaturi de noi Educatia este cheia

Istoricul scolii

Prin construcția unui cartier nou in partea central-estică a Olteniței,care darâmă un amplasament de locuimțe mici și darăpănate,locuite in general de populație de etnie rromă,s-a simțit nevoia construcției unei școli.

Cartierul a fost construit între anii 1965-1970,pe amplasamentul unei foste mlaștini,umpluta cu moloz din demolarile caselor,un loc insalubru,unde se scăldau in zilele toride de vara bivolii. In 1970 a început constructia Școala Nr. 6 Oltenita.

 

 Având proiectul clasic,după care s-au construit majoritatea școlilor din acea perioadă,a început ridicarea zidurilor in vara anului 1970, sub conducerea dirigintelui de șantier,prof.Delbederi Gheorghe,care ocupa în același timp, funcția de director la Școala Nr.3 Oltenița.

La 1 septembrie 1971, au fost inmatriculați elevi din școlile apropiate,Școala Nr.2,Scoala Nr.4,ȘcoalaNr.1,câte o clasă pentru ciclul primar și gimnazial.

În foto  sunt prezenți învațătorii și diriginții celor 8 clase care formau Școala Nr.6,cea mai nouă unitate școlara din Oltenița.

 

În foto 2 apare prima promoție a clasei a-VIII-a din anul școlar 1971-1972 impreună cu cadrele didactice din acel an.

Numărul de elevi a crescut permanent pana in anii 1990-1995, când se ajunsese la aproximativ 550.Spațiile au devenit neîncapătoare și se invăța în trei schimburi,clasele depașind 30 de elevi.Treptat numarul de elevi a inceput sa scadă datorită  migrației familiilor catre mediul rural sau către străinătate,odată cu închiderea marilor societăți economice(Șantierul Naval Oltenița,Filatura Oltenița,Fabrica de Conserve Valea Rosie,Combinatul de crestere a porcilor Ulmeni)

Din anul 2011 prin Hotărârea Consiliului Local se schimbă denumirea în ,,Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță,,.

De la 1 septembrie 2012 cursurile se desfășoară intr-un singur schimb,aproape toate nivelele având câte o singură clasă.

Tot atunci, este arondată unității cu personalitate juridică si Grădinița cu Program Normal Nr.3 cu două structuri , GPN Nr.3 cu trei grupe situată in strada I.H.Rădulescu și GPN Nr.4, cu șase grupe, dintre care două cu program prelungit,situată in strada Mărășești.

În anul 1984 Școala Nr.6 Oltenița,a fost premiată cu locul I pe țară la concursul pionieresc”Cea mai bună bază sportivă  și de Pregătire pentru Apărarea Patriei’ , bază sportivă care a fost intreținută si este funcțională si astăzi, prin existența terenurilor sportive in aer liber, cu tribune, și a aparatelor pistei aplicative cu obstacole.

Funcția de director a fost deținută de profesorii:Delbederi Gheorghe între 1971 până la 1 septembrie 1998, cu o pauză de doi ani,timp în care a îndeplinit funcția de inspector școlar de personal la ISJ Calarasi.Din 1981 pâna în septembrie 1982 a fost director Vasile Meșterelu, iar din 1 septembrie 1982 pâna în septembrie 1983 profesor Grigore Elena.Din 1 septembrie 1998 pana în 1 mai 2001 a fost director profesor Florian Pana care începând cu aceasta dată a indeplinit funcția de inspector școlar la ISJ Călărasi,până la 1 septembrie 2007, când a fost numit din nou director pînă în momentul de față.În perioada 2001-2007 a îndeplinit funcția de director,profesor Violeta Pîrnac.

Dintre cadrele didactice care au activat în școala Gimnazială Alexandru Vlahuță s-au evidențiat învățătorii:Voicu Nicolae,Oprea Elena,Costache Florica,Iliescu Valentina,Ghioca Elena,Cadechianu Angela,Teodorescu Tudorita si profesorii:Kutnik Tatiana,Cristea Carmen, limba romana,Vapirovschi Vasile,Grigore Elena,matematică,Hociotă Constantin,Stoicescu Natalia istorie,Ciulei Ecaterina geografie,Paun Silvia biologie,DincaStefania chimie,Bulai Mura limba franceză,Iliescu Nicolae educație fizică,Roșca Eugen maistru instructor.

 

 

Director,

Prof. Pana Florian

 

 

 

 

 

MISSION

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur.

INSIGN

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur.

WORK

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur.

BELL

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur.

Like what you're learning GET STARTED TODAY!

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas

SIGN UP

WATCH VIDEO

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image